انتخابات ايران
انتخاب حق هر ايراني است 
ایمیل مدیریت
نویسنده وبلاگ

  مشاور و بازرس ویژه رییس ستاد انتخابات كشور در امور استان ها، شركت نكردن در انتخابات را از مصادیق منكرات سیاسی عنوان كرد.

'سیف الله مطلبی' روز سه شنبه در نشستی با روسای كمیته های مختلف ستاد انتخابات استان سمنان، گفت: ستادهای انتخاباتی تنها مجری و امانتدار انتخابات نیستند بلكه باید ساز و كارهای لازم برای حضور حداكثری مردم پای صندوق های رای را فراهم كنند.

وی قانون مداری را از اصلی ترین موارد مورد توجه در انتخابات امسال عنوان و اضافه كرد: این امر به جز با اطلاع رسانی و آگاهی دادن به مردم در خصوص خدمات و دست آوردهای نظام برای مردم میسر نمی شود و باید با اطلاع رسانی صحیح میزان مشاركت مردم در انتخابات را بالا ببریم.

وی با اشاره به اهمیت جایگاه مجلس شورای اسلامی در نظام جمهوری اسلامی ایران، افزود: مجلس در نظام ایران چراغ راه هدایت دولت و ملت است و می تواند طبق قانون در تمام عرصه ها ورود داشته باشد.

وی مجلس شورای اسلامی را نماد حضور و نقش مردم در تصمیم گیری ها دانست و تصریح كرد: مجلس به دلیل حضور نمایندگان مردم و نقش مهم آن در تصمیم گیری ها، از اركان مهم نظام محسوب می شود.

مطلبی با بیان اینكه پاسخگو بودن، خدمتگزاری و در دسترس بودن از نشانه های دولت دهم است، اظهار داشت: سطح مشاركت مردم در انتخابات در كلان شهرها از دغدغه های مهم است زیرا در مناطق كم جمعیت كشور مردم دلبستگی زیادی به انتخابات و اتفاقات مهم كشور دارند.

وی با اشاره به اینكه بازگویی دستاوردهای نظام برای مردم باعث اعتمادسازی می شود، یادآور شد: اعتماد سازی مردمی نیز افزایش مشاركت در انتخابات را به همراه دارد.

مشاور و بازرس ویژه رییس ستاد انتخابات كشور در امور استان ها با اشاره به برگزاری 90 درصد از روند انتخابات به صورت رایانه ای بر استفاده از تجربیات دوره های انتخاباتی گذشته تاكید كرد.

مشاور و بازرس ویژه رییس ستاد انتخابات كشور در امور استان ها از ستاد انتخاباتی استان سمنان بازدید كرد و از نزدیك با روند فعالیت های كمیته های مختلف انتخاباتی در استان سمنان آشنا شد.

چهار نماینده از استان سمنان به نهمین دوره مجلس شورای اسلامی راه پیدا می كنند.




[ چهارشنبه 3 اسفند 1390  ] [ 10:41 AM ] [ ابوالحسن عسکری ]
نظرات 0

  از عمارت قديمي تا هرم بلند بهارستان

ويژگي‌هاي ساختمان جديد مجلس شوراي اسلامي

هرمي بر بلنداي بهارستان

ساختمان جديد مجلس شوراي اسلامي در مجموعه تاريخي بهارستان که يادمان و جلوه‌اي از انقلاب مشروطيت تا انقلاب اسلامي در اذهان مردم است و ريشه‌اي يکصدساله دارد، واقع شده است و يکي از ساختمانهاي متعدد اين مجموعه است. ساير ساختمانها شامل دفتر کار نماينگان با مساحت 18000 متر مربع، ساختمان کميسيون‌ها با مساحت 16000 متر مربع، مجموعه مجلس شوراي ملي سابق با مساحت 8500 متر مربع، پارکينگ با مساحت 13000 متر مربع است که مجموعه آنها در محوطه‌اي به مساحت 15 هکتار واقع شده است. در طراحي ساختمان جديد اين نکته مورد توجه قرار گرفته است که ساختمان مذکور در تأمين نور براي دو ساختمان مجاور آن خللي وارد نکند. معماري داخلي تالار جديد با فضاهاي به وجود آمده هماهنگي کامل داشته و با نگاه و احترام به معماري اسلامي که ميراث با ارزش فرهنگي و هنري اين کشور مي‌باشد با طراحي امروزي و نوين اجرا شده است.

حجم هندسي تالار از خط الراس به دو قسمت تقسيم و نظام ايستايي آن متکي بر دو ستون اصلي متقاطع است که در محل جايگاه اصلي قرار دارد، به نحوي که علاوه بر به‌وجود آوردن سيمايي مرتفع و با وقار در منظر نمايندگان و ميهمانان، سخن از عظمت جايگاه رياست محترم مجلس و هيأت رئيسه دارد که هرکدام تکيه گاه اصلي ديوار عظيم باربر تالار را تشکيل مي‌دهند. مرکز تالار که بلندترين ارتفاع را داراست، به طرف ساختمان تشريفات گرايش پيدا کرده است. جايگاه مخصوص رياست محترم جمهور، هيأت رئيسه، هيأت دولت و شوراي نگهبان، اعضاي شوراي عالي قضايي کشور، فرماندهان ستاد مشترک و نيروهاي سپاه و غيره به طريقي استقرار يافته است که ارتباط آن با ساختمان تشريفات و دفتر رياست محترم مجلس در کوتاهترين فاصله امکان‌پذير باشد.

 

 

معمار و مهندسان: معمار: مهندسان مشاور پل مير- طراح و مدير پروژه: عبدالرضا ذكايي- گروه طراحي: علي سردار افخمي، عباس قريب، مسعود قاضي زاهدي، منصور وكيلي، داريوش فيروزلي و بهروز احمدي- كارفرما: وزارت مسكن و شهرسازي، سازمان مجري ساختمان‌ها و تأسيسات دولتي و عمومي

 معمار بناي مجلس شوراي ملي

عمارت بهارستان را چه کسي ساخت؟

 


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 3 اسفند 1390  ] [ 8:02 AM ] [ ابوالحسن عسکری ]
نظرات 0

 

1 - متعهد به اسلام
«افرادي را انتخاب كنيد كه متعهد به اسلام، شرقي و غربي نباشند، بر صراط مستقيم انسانيت و اسلاميت باشند.» (108)


2- عدم وابستگي به فرهنگ بيگانه
«مراقب باشيد به بهانه نوآوري و روشنفكري تحت تاثير فرهنگ سلطه جويي بيگانه قرار نگيرند.» (109)


3- پايبندي به استقلال و عزت
«افراد سالم، افراد وطن‌خواه، افراد وطن دوست... باشند انتخاب كنيد و به آن‌ها راي بدهيد.»، «(آري) در سايه اسلام مي‌توانيم مملكت خودمان را حفظ كنيم.»‌ (110)


4- نگهباني و پاسداري از اسلام
«افرادي كه تعهدي به اسلام ندارند و نسبت به مقررات اسلامي پاي‌بند نيستند، شايسته حضور در مجلس نيستند.» (111)


5- پاسدار دستاوردها و مباني
«كساني مي‌توانند وارد صحنه رقابت (انتخابات) شوند كه به اسلام، نظام اسلامي، قانون اساسي و امام (ره) معتقد باشند و كساني كه اين اصول را قبول ندارند. نبايد وارد اين صحنه شوند.» (112)



ادامه مطلب

[ چهارشنبه 3 اسفند 1390  ] [ 8:00 AM ] [ ابوالحسن عسکری ]
نظرات 0

مجلس ديروز، مجلس امروزبررسي تطبيقي مجلس در نظام پهلوي با جمهوري اسلامي مي‌تواند بسياري از مسائل سياسي، اجتماعي و فرهنگي اين دوره را نشان دهد. اين بررسي در موضوعاتي از قبيل جايگاه مجلس در قانون اساسي، برگزاري انتخابات مجلس، احزاب و نيروهاي سياسي، پايگاه اجتماعي نمايندگان مجلس و كاركرد مجلس مبين اين است كه با وجود اين كه طبق قانون اساسي نظام ايران از پارلماني به شبه پارلماني شبه رياستي تغيير يافت، ولي مجلس توانست وظايف خود اعم از قانونگذاري و نظارت را به نحو مطلوبي انجام دهد و در واقع مجلس از حالت وابستگي و سمبليكي به نماد دموكراسي و قانون تغيير يافت.
گفتمان انقلاب اسلامي براساس مردم‌سالاري ديني و عينيت بخشي به اراده مردم شكل گرفت. اين گفتمان در بيانات امام خميني(ره) و ديگر رهبران انقلاب تجلي يافت. در واقع مطلوبيت مردم در انقلاب اسلامي تلازم اسلاميت و جمهوريت بود.
اين هدف از يك سو بيانگر اين بود كه مجلس و ديگر نهادهاي دموكراسي نتوانسته‌اند ظرفيت‌ها و توانمندي‌هاي خود را در دوره نظام پهلوي تحقق بخشند و از سوي ديگر، مبين اين امر بود كه مقوله اهميت دين در عرصه عمومي و سپهر اجتماعي در اين دوره ناديده گرفته شده است.


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 3 اسفند 1390  ] [ 7:59 AM ] [ ابوالحسن عسکری ]
نظرات 0

منادی شعارهای انقلاب:مقام معظم رهبری در اولین پیام خود به نمایندگان چهارمین دوره مجلس شورای اسلامی، تأکید کردند که مجلس انقلاب در همه حال باید منادی شعارهای اصولی انقلاب و پاسدار راه و خط ترسیم شده معمار و بنیانگذار انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی(ره) باشد.

وظیفه اصلی نمایندگی، قانون گذاری است:ایشان وظیفه اصلی نمایندگی را قانون گذاری می داند. البته تأکید می کنند که مجلس وظایف دیگری نیز دارد که مهم هستند، اما مهم ترین وظیفه نمایندگان و مجلس قانون گذاری است، زیرا قانون رکن اصلی اداره کشور است.

سرآغاز مرحله نوینی از فعالیت است:مقام معظم رهبری، آغاز هر دوره مجلس شورای اسلامی را برای ملت ایران، سرآغاز مرحله نوینی از حرکت دسته جمعی این ملت بزرگ به سوی آرمانها و آرزوهای مادی و معنوی خود می داند و معتقد است مردم برای تحقق خواسته های دست نیافته و نیازهای برنیامده و ترمیم ویرانیهای باقی مانده و اصلاح فسادها و مهار تهدیدها به صحنه می آیند و به نمایندگان رأی می دهند و در انتظار نتایج این تلاش هستند.

 


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 3 اسفند 1390  ] [ 7:57 AM ] [ ابوالحسن عسکری ]
نظرات 0

از مجموع و محتوای پیامهای امام به مجلس و سخنرانیها در جمع نمایندگان و مردم می توان به انتظارات و توقعات ایشان از مجلس پی برد که در این قسمت به مهم ترین موارد آن اشاره خواهد شد.

اجرایي نمودن عدالت الهی:«شمادوستان محترم، نماینده ملتی هستیدکه جزءبه اسلام بزرگ و عدالت الهی ـ اسلامی فکر نمی کند و انتخاب شما برای پیاده نمودن عدالت اسلامی است که در طول سلطنت ظالمانه و غاصبانه رژیم شاهنشاهی از آن محروم بودند»

رسیدگی به حال مستضعفین و مستمندان:«امید آن است که رسیدگی به حال مستضعفین و مستمندان کشور، که قسمت اعظم ملت مظلوم را دربرمی گیرد، در رأس برنامه ها قرار گیرد.» علاوه بر این، ایشان در بند هشتم همین پیام تأکید می کند که طرحها و پیشنهادهایی که مربوط به رفاه حال ملت، مخصوصاً مستضعفین است، به شکل انقلابی و با سرعت تصویب شود.

ایستادگی در مقابل قدرتهای شیطانی:«شما که از پشتیبانی جدی ملّت عزیز برخوردارید باید با کمال قدرت در مقابل قدرتهای شیطانی که در رژیم گذشته بر سرنوشت ما حاکم بودند، بایستید و از هیچ قدرتی غیر از قدرت خداوند نهراسید و جز به مصالح کشور به چیز دیگری فکر نکنید.»

 


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 3 اسفند 1390  ] [ 7:56 AM ] [ ابوالحسن عسکری ]
نظرات 0

انتخابات يك فريضه است

آنچه مربوط به مسائل كشور است، مهمترين مسئله، مسئله‏ى انتخابات است. انتخابات يكى از آن عرصه‏هاى بسيار حساس و تعيين‏كننده است. اگر هر دوره‏اى از اين دوره‏هاى انتخابات را شما ملاحظه كنيد، تحليل كنيد، خواهيد ديد در هر كدام از انتخاباتهاى ما - چه انتخابات مجلس، چه انتخابات رياست جمهورى و بعضى انتخاباتهاى ديگر - در هر برهه‏اى سعى گردانندگان تبليغات خصمانه‏ى استكبار جهانى بر اين بوده است كه حضور مردم را كمرنگ كنند؛ انگيزه‏ى مردم را كم كنند؛ همت آنها را، اميد آنها را نسبت به انتخابات از بين ببرند يا كمرنگ كنند. البته به توفيق الهى نتوانسته‏اند. اين نشاندهنده‏ى اهميت انتخابات است. آنچه در انتخابات بسيار مهم است، حضور عمومى مردم است؛ همه بايد در انتخابات شركت كنند؛ اين يك وظيفه‏ى ملى است؛ اين چيزى نيست كه با بودن دولت دولتهاى مختلف، روى كار بودن جريانهاى مختلف، جناحهاى مختلف، تغيير بپذيرد. انتخابات يك فريضه است؛ همه بايد شركت كنند

 كرامت رفتار

انتخابات در پيش است، اين انتخابات خيلى مهم است.مردم وظائفى دارند؛ مسؤولين،


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 3 اسفند 1390  ] [ 7:54 AM ] [ ابوالحسن عسکری ]
نظرات 0

 

    امام خمينى رحمه ‏الله همواره از مجلس به عنوان نهادى مهم و اثرگذار ياد مى‏كرد و نقش تك تك نمايندگان را در تعيين سرنوشت اين كشور بزرگ و اساسى مى ‏دانست. ايشان در يكى از پيام‏هايى كه درباره مجلس شوراى اسلامى صادر فرمود، مجلس را «حاصل خون جمعيتى كه به اسلام وفادار بودند» و نهادى «برآمده از فريادهاى الله اكبر مردم» دانست و از نظر حقوقى و قانونى، آن را «بالاترين مقام كشور» معرفى كرد.
آن رهبر فرزانه براى اشاره به اهميت جايگاه مجلس در كشور مى ‏فرمايد: «مجلسِ جوشيده از اين ملت انقلابى، يك مجلس عادى نيست، بلكه يك پديده خاص به خود با ويژگى‏هاى خاص است. قهرا مسئوليت‏ هايى كه چنين مجلسى دارد، بسيار بزرگ است؛ مسئوليت مقابله با سياست‏ بازى ‏هاى غرب و جناح سرمايه ‏دارى آن و ديكتاتورى شرق و قطب كمونيستى آن».
اهميت مجلس در نگاه امام خمينى رحمه‏ الله ، تنها به دوران پس از پيروزى انقلاب اسلامى منحصر نبود، بلكه حضرت امام از قبل از انقلاب نيز به اين موضوع توجه داشت. ازاين‏ رو، ايشان در يكى از سخنانش مى ‏فرمود: «من از دوران نوجوانى، مسائل مربوط به انتخابات را دنبال مى ‏كردم» و در جاى ديگر فرمود: «من خيلى از مجالس را ياد دارم و در بعضى از مجالس هم به عنوان تماشاچى رفته بودم».
پس از پيروزى انقلاب اسلامى نيز امام راحل، همواره عملكرد مجلس را زير نظر داشت و در زمان ضرورت به پشتيبانى از اين نهاد مى ‏پرداخت. ايشان درباره جايگاه مجلس بر اين باور بود كه «مجلس در رأس همه امور» و «بالاترين مقام در اين مملكت است».



[ چهارشنبه 3 اسفند 1390  ] [ 7:52 AM ] [ ابوالحسن عسکری ]
نظرات 0

 ساختار مجلس شوراي اسلامي درنظام جمهوري اسلامي ايران مجلس شوراي اسلامي مهم ترين واصلي ترين ركن قانونگذاري ونظارت درنظام جمهوري اسلامي ايران است كه نمايندگانش به صورت مستقيم وبا رأي مخفي مردم انتخاب مي شوند. دوره ي نمايندگي مجلس شوراي اسلامي چهارسال و دوره ي نمايندگي نمايندگان نيز همزمان با دوره ي مجلس شوراي اسلامي است. پس اگر نماينده اي ازطريق انتخابات ميان دوره اي به نمايندگي انتخاب شود، مدت نمايندگي او محدود به پايان دوره ي مجلس خواهد بود.
مجلس شوراي اسلامي تعطيل بردار نيست وبه همين منظور، انتخابات هردوره بايد پيش ازپايان دوره ي قبل برگزار شود به طوري كه كشور درهيچ زماني بدون مجلس نباشد.1 بنابراين ، هيچ عاملي نمي تواند مانع انتخابات وتشكيل مجلس گردد، مگر جنگ واشغال نظامي كشور كه دراين صورت با پيش نهاد رييس جمهور و تصويب دو سوم نمايندگان وتأييد شوراي نگهبان، انتخابات مناطق اشغال شده يا تمام كشور براي مدّت معيني متوقّف مي شود. دراين صورت، مجلس سابق به كارخود ادامه خواهد داد.2

چگونگي افتتاح مجلس شوراي اسلامي

براساس قانون اساسي، جلسات مجلس شوراي اسلامي با حضور دوسوم نمايندگان رسميّت مي يابد.بنابراين با انتخاب حداقل اين تعداد ازنمايندگان مجلس مي تواند كارخويش را شروع كند.
نمايندگان حاضر درنخستين جلسه ي مجلس، كه به وسيله ي هيأت رييسه سِنّي اداره مي شود، بايد در برابر قرآن مجيد سوگند يادكنند كه پاسدار حريم اسلام ونگهبان دستاوردهاي انقلاب اسلامي ومباني نظام جمهوري اسلامي باشند. البتّه، نمايندگان اقلّيت هاي مذهبي ، اين سوگند را باذكر كتاب آسماني خود ياد مي كنند.3


ساختار دروني مجلس شوراي اسلامي

الف- هيأت رييسه

 


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 3 اسفند 1390  ] [ 7:49 AM ] [ ابوالحسن عسکری ]
نظرات 0

 

 نظام جمهوري اسلامي ايران، حکومتي مردم سالار و مبتني بر تعاليم شرع مقدس اسلام مي باشد که انتخابات نقش بسيار مهمي در صحنه هاي سياسي کشور و نظام ایفا می کند و مي توان گفت تقريباً تمامي مسئولان "تصمیم ساز" کشوري از طريق انتخابات عمومي برگزيده مي شوند. در اصل ششم قانون اساسي آمده است : « در جمهوري اسلامي ايران امور کشور بايد با اتکاء به آراء عمومي اداره شود ».

در نظام اسلامي، انتخابات تنها به عنوان يک حق براي مردم نيست بلکه به عنوان يک وظيفه و تکليف ديني و ملي همگاني بوده و در تمام انتخاباتي که به هر منظور پيش مي آيد شرکت کنند.

امت اسلامي در انتخابات وظيفه حساسي دارند لذا بايد فردي را که مي خواهند انتخاب کنند، فقط براي رضاي خدا و مصلحت امت اسلامي باشد و در انتخاب آنها هيچ گونه انگيزه اي، "غير از انتخاب اصلح که تنها راه حاکميت صالحان است"، نداشته باشند.
بر همين اساس بايد افرادي را که مي خواهند انتخاب کنند، کاملاً شناخته شده باشند و آنها را در ديانت و صداقت امتحان کرده و ميزان کارآئي آنها را براي کاري که انتخاب مي کنند، دانسته باشند.

 


ادامه مطلب

[ سه شنبه 2 اسفند 1390  ] [ 9:40 AM ] [ ابوالحسن عسکری ]
نظرات 1
.: Weblog Themes By R A S E K H O O N :.

تعداد کل صفحات : 13 ::         4   5   6   7   8   9   10   11   12   13  

درباره وبلاگ

انتخابات در ايران مصونيت بخش به نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران است .حضرت آيت الله خامنه اي(مدظله العالي)
آرشيو مطالب
آمار سایت
کل بازدید : 32629 نفر
كل مطالب : 123 عدد
کل نظرات : 3 عدد
تاریخ ایجاد وبلاگ : پنج شنبه 27 بهمن 1390 
آخرین بروز رسانی : پنج شنبه 18 اسفند 1390